Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 74 gasten en geen leden online

Zaterdag 28 April 2018


En ja om 09.15 uur kwamen de eerste alweer de overals aan trekken om er een gezellige maar vooral constructieve dag van te maken.


Een afmelding van Martin en Jochem ja het nieuwe seizoen staat voor de deur dus Friesland !!

Vandaag heeft Bob een lekker koekje meegenomen, koffie met koek weer een super start.

Willem gaat vandaag verder met de ombouwkap van de Brandstoftank waar nog een aantal uitsparingen in moeten worden geslepen waarna deze ombouwkap gemonteerd kan worden, en wat een lawaai maakt die man met ze zaagmachine en slijptol maar dan hebben we ook wat zie foto !!


De hand gascilinder is weer gemonteerd met nieuwe afdichtingsringen hopelijk blijft de lekkage nu weg, en ja samen met broer Bob is dat toch weer gelukt !!! We zullen wanneer het weer het toelaat de cilinder buiten testen.

IMG-20180410-WA0001


Thomas voor dat je er erg in hebt is hij verdwenen dan vraag je je af waar is die nu weer naar toe en wel hoor in de container, Thomas is al een aantal weken bezig om alle materialen op vaste plekken te leggen zodat we ze sneller kunnen vinden als ze nodig zijn, tevens op het moment dat we moeten vertrekken staat de boel meten goed,  lekker bezig Thomas houden zo!!!Bob samen met Cor de Dynamo weer inbouwen nu we een nieuwe regelaar hebben gescoord moet het spul weer aangesloten worden en dat geeft zo hier en daar lichte frustratie want na inbouw blijkt dat de Accu nog niet voldoende word opgeladen L zou de aansluiting wel kloppen ? hans gaat er mee naar de leverancier misschien weet deze man een oplossing !! ook hebben we onze  Piet even een Appje  gestuurd helaas nog niets van hem vernomen.


Jan en Hans jaja druk doende met het hemeltje eerst even wat materiaal gehaald bij de T.U. en HORNBACH om vervolgens een constructie poging te wagen na enkele uren onder auspiciën van Bob met goede raad tot de conclusie gekomen dat er eerst even een houten raamwerkje moet worden gemaakt waar het middendeel van het hemeltje aan vast gemonteerd kan worden dus wordt vervolgt.

Cor heeft in de middag zijn oude nog niet gereed zijnde klus weer opgepakt en dat betreft elektra kabel naar het ladder pakket aanleggen en de oude draden uitzoeken en nummeren.

 De volgende is Zaterdag zal zijn op Zaterdag 26 Mei 2018