Stichting Autoladder Zaandam

een Metz ladder op een Daf chassis

We hebben 104 gasten en geen leden online

Bob's Special


Eerst na dat Bob een poos ons werk via deze website had gevolgd, kwam hij op 18 september 2010 voor het eerst naar Eurometaal om ons project in werkelijkheid te aanschouwen.
 
De adviezen die hij gaf werden dan ook ter harte genomen en waren we zeer verheugt dat Bob ons kwam helpen met het lastige plaatwerk aan de cabine. We konden toen nog niet beseffen wat Bob voor ons project zou gaan betekenen. Hij heeft echt twee rechterhanden, en over de gereedschappen ...... die komen van zelf wel aan de beurt.

 
Het lastige schuren en kaal slijpen kon per direct gestaakt worden want de hele zaak moest eerst maar eens naar een straalbedrijf. Na dat de cabine eerst nog een dagje naar de rotonde ging voor de eerste demo dag tijdens de rally van de Zaansbond, werd het geheel daarna op 9 oktober 2010 naar een straal bedrijf getransporteerd. Enig zins bezorgd over wat we terug zouden krijgen lieten we de cabine achter bij Kalfsvel.
 
Gelukkig viel het allemaal nog mee, er waren geen gaten bijgekomen. Nu kon de balans goed opgemaakt worden en een lange weg van herstel werd ingezet.
 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Na een rondgang langs alle onderdelen die reeds waren gedemonteerd kwamen we de stempelpoten ook tegen. Nou die kan ik wel opknappen zei Bob, breng ze maar naar Wormerveer.

Het leek ons geen slecht idee. Bob zou ze stralen en in de grondverf zetten. Maar eerst moesten ze helemaal uit elkaar gehaald worden. Dit resulteerde weer in kapotte onderdelen, lagers waren totaal verrot en moesten vervangen worden. Toch wel goed, die complete demontage. Ze zouden niet zo soepel gelopen hebben als nu, na de totale renovatie.

Vanaf december 2010 is Bob elke maand, op die ene zaterdag, druk met het herstellen van de gaten in de cabine door stukken plaatwerk te vervangen. Zelfs de hoekstukken werden in eigen beheer gefabriceerd.Hier onder een aantal foto's van de oude en de nieuwe situatie, waarbij opgemerkt moet worden dat een groot deel van de restauratie in de werkplaats bij Bob in Wormerveer plaatsvindt.
  
 
 

Links (boven) de rotte plek weg geslepen en rechts word het nieuwe stukje weer ingelast.


Links de las weer glad geschuurd en keurig in de menie gespoten.
 
Ook het hoekje in de portier opening vernieuwd.

Het linker portier onderging een kleine herstel operatie (onder)


 

 

 

 

v.l.n.r.: Zonder de buitenplaat, met de nieuwe buitenplaat, en in de grondverf.

ook aan de binnenzijde moest het een en ander vervangen worden, de onderzijde bijvoorbeeld


Word vervolgd. >> binnenkort.

 

Maakte voor ons diverse hoezen